Knjige Šole retorike

aristotel-retorika-naslovnica

Aristotel: "Retorika"

Poldrugo desetletje je potoval v našo deželo, slednjič pa je zadišalo po Gutenbergovem znoju. V enake črke je zrl modrec, ko jih je ustvarjal. Dobili smo sveto čtivo – Retoriko v zenicah filozofije.

Aristotelova Retorika je eno tistih antičnih del, ki so s svojim vplivom zaznamovala razvoj retorike za stoletja, vse do danes. Je pomemben korak velikega potovanja k vračanju ugleda besede retorika ter veščini prepričevanja, javnega govorjenja in nastopanja v najširšem pomenu. Kot pomemben del Aristotelovega korpusa in s tem filozofske tradicije pri njeni obravnavi v ospredje stopajo njene filozofske razsežnosti, logične in etične prvine ter vsebine.

Redna cena: 95 €

Želim naročiti knjigo Retorika

 


kvintilijan-sola-govornistva-naslovnica

Mark Fabij Kvintilijan: "Šola govorništva"

Nekatere besede so za v knjige, da jih prebirajo človekove oči. Nekatere besede pa silijo ven, skozi usta, so besede za izgovarjanje, vzklikanje, glasno oznanjanje.
Besede Kvintilijana. Če kdo misli, da na področju retorike obstaja kakšna tema, ki ni v Kvintilijanovi "Šoli govorništva", potem ni prebral Kvintilijana.

Ducat knjig obsežen priročnik postreže potrebam učiteljev, vzgojiteljev, pravnikov in vseh, ki spoštujejo govorjeno in zapisano besedo. 
Starši, naučili ste svoje otroke, da spregovorijo. Zdaj lahko postanete njihovi učitelji govorništva.
"Govorništvo ne more uspevati drugače kot v slogi med učiteljem in učencem."

Redna cena: 95 €

Želim naročiti knjigo Šola govorništva

 


ciceron-ciceron-naslovnica

Ciceron & Ciceron: "O govorništvu na kratko"

Ciceron sin in Ciceron oče izmenjata v enem popoldnevu več besed, kakor mnogi očetje in sinovi v vsem letu. O erotiki retorike. O vrlinah govorništva. O skromnosti. O preudarnosti. O moči izgovorjene besede. Knjiga Ciceron & Ciceron, odpustek za molk in prvinska retorika v preprosti obliki. Najemite vrhunskega odvetnika starega Rima, da spregovori v vašem imenu in sproži darovanje besed med očeti in sinovi.

Redna cena: 29 €

Želim naročiti knjigo O govorništvu na kratko

 


znamenja-pod-kozo-naslovnica

Zdravko Zupančič: "Znamenja pod kožo"

Pred 30 leti, ko je poučeval v Zavodu za slepe in slabovidne, so bili njegovi otroci slepe ptice pevke, ujete v zavetju pravljične hiše. Iz dnevniških zapiskov so vzniknile zgodbice, ki jih krasi popolna odsotnost pomilovanja slepih otrok. V njihovi temi je opazil toliko luči, da je moral pesmi v prozi zapisati na papir. Pisane v jeziku, polnem bogatih metafor, vsebujejo tisto vrednost, s katero je obdarjena vsaka resnično kakovostna literatura za otroke: omogočajo estetski užitek in etični premislek tudi odraslim.

Knjiga je na voljo tudi v angleškem jeziku.

Redna cena: 15 €

Želim naročiti knjigo Znamenja pod kožo