Knjige Šole retorike

Politikaka: Slovenska politika v pesmi in besedi
 

Če se zgodi potres, ali izbruhne vulkan, ali če komet trešči na zemljo, za take nesreče ne krivim politikov. Za vse ostalo, kar se hudega pripeti, pač! Če otroci umirajo od mraza, zaradi žeje, zaradi lakote, zaradi vojne ali nalezljivih bolezni – za to krivim politike. Pojem o jezi Pelida Ahila. Za jedrske konice in za vsakršno vojno krivim politike. Za revščino. Za pokojne živalske vrste. Za plastiko v morju in črna olja v morskem življenju. Krivim jih za medsebojne prepire. Za slabe zglede. Krivim parlament, ki bi se moral bleščati kakor retorični tempelj, kot je zapisano v govorniški ustavi, ne pa vrveti kakor tržnica osebnih želja.

Ne osramotiti nikogar je bil sveti namen, slaba šala na račun kogarkoli je tako ali tako sramota za šaljivca. Retorične brenclje sem imel v riti, in če jih ne bi spravil ven, bi imel popikano vest.

Knjiga je predvolilni program odličnosti govorjenja in nastopanja. Je predvolilni boj pisatelja. Politiko gledam in poslušam od leta 1991, v tejle šatulji so utrinki od takrat do današnjega dne.

politikaka

Prelistaj knjigo Želim naročiti knjigo Politikaka

Mali vedež spletne retorike (bližnja srečanja na daljavo)

Kako ohraniti ljubezen do sporazumevanja v kraljestvu hudobne Korone?

dr. Zdravko Zupančič, ki, reci in piši - že 35 let govori in piše o govorjenju in nastopanju, je vse svoje izkušnje prelil v govorniške odre na daljavo in učinkovita spletna srečanja.

Mali vedež spletne retorike ponuja izziv vodjem spletnih sestankov in vsem sestankujočim. Izvajalcem spletnih seminarjev in gostiteljem srečanj. Delovati na daljavo pomeni govoriti, in kdor dobro govori v živo, bo dobro nagovarjal tudi pred kamero. Če bo zima, ki se bliža, koronsko dolga in se bo vlekla kakor nikoli doslej, bodo pričujoči zabojčki s spletnimi nasveti toplo priporočena ozimnica.

mali vedež spletne retorike 1
mali vedež spletne retorike

Redna cena: 27 €

Prelistaj knjigo Želim naročiti knjigo Mali vedež spletne retorike

Besedni nogomet (misli v prepovedanem položaju)

Pesnik je pravljičnost nogometa podkrepil z besednimi vragolijami. Med platnice je ustrelil sto kratkih kozerij, kot poklon slovenskemu in svetovnemu nogometu. Knjiga je hudomušna in poredna, polna nogometnih paradoksov in zdrave satire in najboljši odgovor tistim, ki javno oznanjajo, da je tekanje od vrat do vrat odvratno.

Dr. Zupančič v pričujočem delu namreč dokaže, da se je nogometna igra rodila na ozemlju današnje Slovenije pred približno šestdeset tisoč leti.

besedni nogomet

Redna cena: 27 €

Prelistaj knjigo Želim naročiti knjigo Besedni nogomet

 


aristotel-retorika-naslovnica

Aristotel: "Retorika"

Poldrugo desetletje je potoval v našo deželo, slednjič pa je zadišalo po Gutenbergovem znoju. V enake črke je zrl modrec, ko jih je ustvarjal. Dobili smo sveto čtivo – Retoriko v zenicah filozofije.

Aristotelova Retorika je eno tistih antičnih del, ki so s svojim vplivom zaznamovala razvoj retorike za stoletja, vse do danes. Je pomemben korak velikega potovanja k vračanju ugleda besede retorika ter veščini prepričevanja, javnega govorjenja in nastopanja v najširšem pomenu. Kot pomemben del Aristotelovega korpusa in s tem filozofske tradicije pri njeni obravnavi v ospredje stopajo njene filozofske razsežnosti, logične in etične prvine ter vsebine.

Redna cena: 95 €

Želim naročiti knjigo Retorika

 

kvintilijan-sola-govornistva-naslovnica

Mark Fabij Kvintilijan: "Šola govorništva"

Nekatere besede so za v knjige, da jih prebirajo človekove oči. Nekatere besede pa silijo ven, skozi usta, so besede za izgovarjanje, vzklikanje, glasno oznanjanje.
Besede Kvintilijana. Če kdo misli, da na področju retorike obstaja kakšna tema, ki ni v Kvintilijanovi "Šoli govorništva", potem ni prebral Kvintilijana.

Ducat knjig obsežen priročnik postreže potrebam učiteljev, vzgojiteljev, pravnikov in vseh, ki spoštujejo govorjeno in zapisano besedo. 
Starši, naučili ste svoje otroke, da spregovorijo. Zdaj lahko postanete njihovi učitelji govorništva.
"Govorništvo ne more uspevati drugače kot v slogi med učiteljem in učencem."

Redna cena: 95 €

Želim naročiti knjigo Šola govorništva

 

ciceron-ciceron-naslovnica

Ciceron & Ciceron: "O govorništvu na kratko"

Ciceron sin in Ciceron oče izmenjata v enem popoldnevu več besed, kakor mnogi očetje in sinovi v vsem letu. O erotiki retorike. O vrlinah govorništva. O skromnosti. O preudarnosti. O moči izgovorjene besede. Knjiga Ciceron & Ciceron, odpustek za molk in prvinska retorika v preprosti obliki. Najemite vrhunskega odvetnika starega Rima, da spregovori v vašem imenu in sproži darovanje besed med očeti in sinovi.

Redna cena: 29 €

Želim naročiti knjigo O govorništvu na kratko


znamenja-pod-kozo-naslovnica

Zdravko Zupančič: "Znamenja pod kožo"

Pred 30 leti, ko je poučeval v Zavodu za slepe in slabovidne, so bili njegovi otroci slepe ptice pevke, ujete v zavetju pravljične hiše. Iz dnevniških zapiskov so vzniknile zgodbice, ki jih krasi popolna odsotnost pomilovanja slepih otrok. V njihovi temi je opazil toliko luči, da je moral pesmi v prozi zapisati na papir. Pisane v jeziku, polnem bogatih metafor, vsebujejo tisto vrednost, s katero je obdarjena vsaka resnično kakovostna literatura za otroke: omogočajo estetski užitek in etični premislek tudi odraslim.

Knjiga je na voljo tudi v angleškem jeziku.

Redna cena: 15 €

Želim naročiti knjigo Znamenja pod kožo

Katalog knjig Založbe Šola retorike

Prelistaj katalog

Ponujamo zvrstno izvrstne knjige. Kraljuje antični retorični duh, s prvakoma super težke kategorije   (1100 g in 1400 g), Aristotelom in Kvintilijanom. Na 526 in na 1028 straneh sta zapisala, kar smo raziskovalci govorništva v stoletjih, ki so sledila zgolj navajali in prepisovali.

Na ogled postavljamo potemtakem najboljše, kar premoremo in začenjamo bitko za vašo  pozornost.