Predavatelji Šole retorike

Šola retorike Zupančič je močna toliko, kolikor so močni njeni predavatelji. Najmočnejši. Izvedenci za javno govorjenje in nastopanje.
Učitelji v Šoli retorike smo vse življenje učenci retorike.

Predavatelji-Zdravko
Dr. Zdravko Zupančič

Fellini je leta 1960 ustvaril Sladko življenje. Dr. Zdravko Zupančič je potemtakem starejši gospod. Z mlajšo frizuro. Ko vrag odnese šalo, jo Zdravko ukrade in prinese ljudem nazaj. Argumentacija je satira. Nespodobno je igrati spodobnega predavatelja. HOMO RHETORICUS tri desetletja govori o govorjenju. Redka vrsta. Odgovori na vprašanja občinstva, še preden jih zastavijo. Lahko ga tudi kupite. Na voljo je samo v najbolje založeni prodajalni retorike v Sloveniji. V Šoli retorike Zupančič je zaposlen kot besedni žongler. Nenehno govori in nastopa, saj občinstvo nima časa, da bi bralo knjige. Zamesi z ironijo, cinično speče in potrosi z blagodejnimi paradoksi. Na televizijo odide razložit, kadar nekateri preveč naložijo. Ko enkrat poslušaš njegovo predavanje, imaš vse življenje prisluhe. Govorce za javnost tako opogumi in usposobi, da spregovorijo tudi takrat, ko jagenjčki obmolknejo. 

Predavatelji-Ana
Ana Aleksandra Zupančič, magistrica govora

Ana Aleksandra je izganjalka vražje treme, izurjena in tankočutna svetovalka pri vsakršnih težavah izpostavljanja. Udeležence očara s strokovnostjo in začara s spontanostjo. Z vajami in metodami izvabi iz tečajnikov več, kot premore sama, in ko odhajajo z njenih delavnic, jih za popotnico oboroži s številnimi nasveti. Z ljudmi govori tako dolgo, dokler tudi sami ne postanejo sproščeni govorci: pri tem je izrazito kratko&vezna. Dolgovezen je seznam tistih, ki jim njen navdih jemlje dih. Njeni tečaji vržejo s tečajev, pikantnost trosi z veščino kraljevske geste, njeni nastopi odkrivajo zemljevide neznanih pokrajin. Humor in nepozabni kraji pa se skrivajo v 'specialkah'.
Aleksandra je vodilna predavateljica v Šoli retorike Zupančič in še ni rekla zadnje besede.

Predavatelji-Damjana2
Damjana Černe, dramska igralka

Damjana Černe je sočne registre načrpala iz sončne primorske grude; trdnega nastopa in sproščene drže jo je naučila kraška burja. Damjana je dramska igralka. Zvestobo Slovenskemu mladinskemu gledališču izkazuje več kakor tri desetletja. Pol tega časa sodeluje s Šolo retorike Zupančič. Prevajanje prepričljivega gledališkega nastopa na odre poslovnega govorništva je njena najljubša tema. Z mojstri nastopanja se je družila po celotni zemeljski obli in napolnila slikovito skrinjo veščin in izkušenj. Pridobljeno znanje vselej razpostavi pred svoje učence in jih s pomočjo natančnega treninga izzove, da vsakdo vzame točno tisto, kar potrebuje.
Metodo sproščenega govorjenja in nastopanja je prevedla za potrebe učinkovitega poslovnega sporazumevanja na vseh ravneh. Druženje z Damjano je druženje z besedno muzo.

Tomaž Gubenšek, profesor govora na AGRFT

Eden najbolj dragocenih stebrov v retorični Akropoli je profesor Tomaž Gubenšek. Rojen je bil v deželi celjskih grofov, kjer domuje najčistejša slovenščina. Tomaž v trenutku postane 'nejeverni', če mu ponujajo floskule in izumetničeno govorno robo. Kirurško natančne nasvete in opazke tako prežame z duhovitostjo, da nikoli ne bolijo. Še Bobovniku reče bob in svoje slušatelje neslišno spreminja v predavatelje. Tomaž Gubenšek je redni profesor za področje govora na AGRFT v Ljubljani, študentom odpira svetove besednega in nebesednega sporazumevanja. Le kdo drug bi si drznil retoriko učiti v vseučilišču retorike, na igralski akademiji? S Šolo retorike Zupančič pluje v isto smer že dvajset let in nič ne kaže, da bi že prispeli do polovice poti.
Njegova poslastica so delavnice Glas, gospodar govora, ki jih Tomaž izvaja po načelu – spregovori in povem ti, kako bi govoril bolje.