Veščina predvolilnega prepričevanja (moč izgovorjene besede)

poštovane bodoče županje in župani, kandidati za občinske svetnice in svetnike!

Če bi želeli svojo predvolilno zgodbo obogatiti z našimi izkušnjami - prosim, berite naprej.

V Šoli retorike Aleksandre Zupančič, mag. govora in dr. Zdravka Zupančiča smo pripravili
svetovanje in vadbo za županske kandidate in kandidatke in vse tiste, ki se potegujejo za občinske svetnike:


VEŠČINA PREDVOLILNEGA PREPRIČEVANJA (moč izgovorjene besede)

Retorična orodja in orožja v boju za župansko in svetniško služenje volivcem

 

Prizorišče uvodnega dogodka:

Poslovna hiša Unija, Brezovica pri Ljubljani, s prostornim parkiriščem (uvodni del) - sledijo individualne obravnave (TV studio, radijski studio, spletno svetovanje...).  


Scenosled pustolovščine:

Torek, 11. vinotok (oktober) 2022 od 17.00 do 20.15 (predavalnica Tisa) - uvodni dogodek, nastop dr. Zdravka Zupančiča.


Izvajalca:

Aleksandra Zupančič, mag. govora in dr. Zdravko Zupančič, vodilna trenerja in svetovalca v ŠR Z&Z. Sodelujejo asistenti, poklicni snemalci, tehniki v studiu, montažerji in bližnji sodelavci. Anonimnost dela z vsakim posameznikom je zagotovljena in samoumevna.


Kaj sledi v nadaljevanju izobraževanja:

  • Vsak udeleženec opravi dve uri individualnega treninga v profesionalnem televizijskem in radijskem studiu v Ljubljani (dan in uro dogovorimo ob prijavi).
  • V studiu (poleg treninga intervjuja in nastopa pred mikrofoni, žarometi in kamero) tudi posnamemo dva krajša nastopa (audio in video).
  • Posnetke zmontiramo in jih v 24 urah dostavimo naročniku. Izdelek bo pripravljen za objave - predstavitve kandidata na lokalnem radiu, lokalni televiziji, spletnih straneh in družbenih omrežjih.
  • Pred tem udeleženci (njihovi štabi, asistenti, vodje kampanje) pošljejo izvajalcu osnutke besedila za nastop (lahko takoj ob prijavi na dogodek). V Šoli retorike vrnemo izdelek opremljen s predlogi za popravke in  izboljšave.
  • Izvajalci vsakemu udeležencu pošljemo predloge za udarni slogan kandidata - iz katerih lahko sestavijo svojo dokončno različico.
  • Vsakdo prejme knjigo dr. Zdravka Zupančiča "Slovenska politika v pesmi in besedi" (satirični učbenik, prepleten  z zgodbami, aforizmi in nasveti kako se vesti in govoriti pred volivci).
  • Do dneva volitev ima vsak udeleženec (njegovi svetovalci, asistentje..) na voljo tri 30 minutna svetovalna "virtualna srečanja" po orodju ZOOM, na primer pred odločilnimi soočenji, dogodki v času kampanje, pomembnimi nastopi, predstavitvami ... Dr. Zupančič bo na razpolago za vsakršne nasvete, predloge in usmeritve. Srečanje bomo dogovoriti nekaj dni prej in poslali koordinate ter gesla.

 
Poslovni kotiček:

Cena za vse našteto je 1400 € + DDV na udeleženca - kandidata. Za več prijav iz "istega gnezda" - sledijo vetrni odbitki (ista stranka, lista, ista ekipa..). Na nekaterih dogodkih (snemanje v studiu, virtualno svetovanje) so vabljeni najožji sodelavci k navzočnosti (gratis).

Prijave beležimo do petka, 7. vinotoka (oktobra) 2022. Do takrat so mesta na dogodku zagotovljena (če bo prostor, tudi kasneje).

Za vsakršna pojasnila in drobnarije - pišite na zdravko@sola-retorike.si ali pokličite na 041 69 44 50.

Ob prijavi dorečemo vse ostalo (predvsem dneve in ure posamičnih srečanj).