Retorika v poslovnem svetu

TRIDNEVNI TRENINGI JAVNEGA NASTOPANJA   LETAK

Vodenje srečanj z besedo, obvladovanje treme, učinkovita priprava na nastop, spoznavanjem blišča in bede projekcij, moč prvega vtisa, sproščena govorica telesa...

GOSTITELJ DOGODKA

Šola retorike Zupančič in Zupančič

ČAS DOGODKA

od srede do petka,
29. velikega travna (maja) do
31. velikega travna (maja) 2024

PRIZORIŠČE

Poslovna hiša Unija, konferenčne dvorane v pritličju, z brezplačnim prostornim parkiriščem pred stavbo, na Brezovici, Tržaška 515

NAČIN DELA

Če zanemarimo kakšno uro ali dve predavanj bodo trije dnevi prežeti z vadbo, nastopi, opaznim napredkom, nenehnimi izboljšavami in trdim delom – za sladke zmage v prihodnosti!

IZVAJALCI

Vodilni trenerji in predavatelji Šole retorike Z&Z –
dr. Zdravko Zupančič, prof. retorike Tomaž Gubenšek in Aleksandra Zupančič, mag. govora.


PRISTOJBINA

770 € + DDV (v ceni so knjige iz zbirke Šola retorike za vsakega udeleženca in druga gradiva).
Samoumevno je, da bodo udeleženci deležni popolne oskrbe z vsakršnimi okrepčili.

Prijava

PRIJAVE: Za zgodnje prijave s plačilom priznamo 10% odbitne vetrne izravnave.

Scenosled

  SREDA, 29. VELIKI TRAVEN (MAJ) 2024
9.00 do 9.30 Prihod, dobrodošlica, kavica, rogljiček ali dva, spoznavanje udeležencev, klepet s predavateljem, zapisi prvega vtisa.
9.30 do 11.00 (dr. Zdravko Zupančič) – seznanitev, predstavitev, rokovanje, vikanje, tikanje, mnemotehnike za imena + VAJE + prikazi dobre in slabe prakse (video posnetki).
11.00 do 11.15 predah, okrepčila
11.15 do 12.45 (dr. Zdravko Zupančič) – vodenje srečanja, seje, kolegiji, veščina razpravljanja, sestankovanja, časovni okviri, podeljevanje besede, skakanje v besedo + VAJE + prikazi dobre in slabe prakse (video posnetki).
12.45 do 13.30 Južina iz domače kmečke kuhinje
13.30 do 15.00 (dr. Zdravko Zupančič) – boj za pozornost, izločanje mašil, voljnost – govorna moč, očesni stik z občinstvom, humor kot orožje, pristnost sloga nastopajočih + VAJE + prikazi dobre in slabe prakse (video posnetki).
  ČETRTEK, 30. VELIKI TRAVEN (MAJ) 2024
9.00 do 9.30 Prihod, dobrodošlica, kavica, rogljiček ali dva, klepet s sošolkami in sošolci in »dnevnim« predavateljem, ogrevanje za retorično tekmo.
9.30 do 11.00 (prof. Tomaž Gubenšek) – glas in govor, govorne tehnike, sproščanje, ogrevanje govornega aparata, artikulacija in dikcija, pravilno dihanje med nastopom + VAJE.
11.00 do 11.15 predah, okrepčila
11.15 do 12.45 (prof. Tomaž Gubenšek) – govorica telesa + VAJE.
12.45 do 13.30 Južina iz domače kmečke kuhinje
13.30 do 15.00 (prof. Tomaž Gubenšek) Celostni poslovni&strokovni nastop + VAJE.
  PETEK, 31. VELIKI TRAVEN (MAJ) 2024
9.00 do 9.30 Prihod, dobrodošlica, kavica, rogljiček ali dva, klepet s sošolkami in sošolci in »dnevno« predavateljico, ogrevanje za retorično tekmo.
9.30 do 11.00 (Aleksandra Zupančič, mag. govora) Dobra priprava na nastop, poročanje, poverjanje, + VAJE.
11.00 do 11.15 predah, okrepčila
11.15 do 12.45 (Aleksandra Zupančič, mag. govora) Osrednji nastopi – veščina uporabe računalniških projekcij, razprava po nastopih, nasveti, opazke, predlogi za izboljšave.
12.45 do 13.30 Južina iz domače kmečke kuhinje
13.30 do 15.00 (Aleksandra Zupančič, mag. govora) Osrednji nastopi – veščina uporabe računalniških projekcij, razprava po nastopih, nasveti, opazke, predlogi za izboljšave. Zaključna vaja – podelitev svečanih spričeval.

Vodilni predavatelji Šole retorike

Dr. ZDRAVKO ZUPANČIČ
Dr. Zdravko Zupančič je starejši gospod z mlajšo frizuro. Osem let več kakor tri desetletja govori o govorjenju. Z navdihom, ki jemlje dih. Odgovori na vprašanja občinstva, še preden jih zastavijo. V Šoli retorike Zupančič & Zupančič je zaposlen kot besedni žongler. Nenehno govori in nastopa, saj občinstvo nima časa, da bi bralo njegove knjige. Zamesi z strokovnostjo, speče z ironijo in potrese z blagodejnimi paradoksi. Govorce za javnost tako opogumi, da spregovorijo tudi takrat, ko jagenjčki obmolknejo.

ANA ALEKSANDRA ZUPANČIČ, magistrica govora
Ana Aleksandra je izganjalka vražje treme, izurjena in tankočutna svetovalka pri vsakršnih težavah izpostavljanja. Udeležence očara s strokovnostjo in začara s spontanostjo. Z vajami in metodami izvabi iz tečajnikov več, kot premore sama, in ko odhajajo z njenih delavnic, jih za popotnico oboroži s številnimi nasveti. Z ljudmi govori tako dolgo, dokler tudi sami ne postanejo sproščeni govorci.

Prof. TOMAŽ GUBENŠEK, dramski igralec
Eden najbolj dragocenih stebrov v retorični Akropoli je profesor Tomaž Gubenšek. Rojen je bil v deželi celjskih grofov, kjer domuje najčistejša slovenščina. Tomaž v trenutku postane ‘nejeverni’, če mu ponujajo floskule in izumetničeno govorno robo. Kirurško natančne nasvete in opazke tako
prežame z duhovitostjo, da nikoli ne bolijo. Svoje slušatelje neslišno spreminja v predavatelje. Tomaž Gubenšek je redni profesor na AGRFT za področje govora, študentom odpira svetove besednega in nebesednega sporazumevanja. S Šolo retorike Z&Z pluje v isto smer že dvajset let in nič ne kaže, da bi že prispeli do polovice poti.